Niets in het leven is zeker, op één ding na. Ooit komen we voor onze eigen uitvaart of die van een dierbare te staan. Het goed regelen daarvan is veel werk. Wij weten dit, omdat we er zo’n 90 jaar ervaring in hebben.
Daarom is het helemaal niet zo raar om eens na te denken over wat jij aan jouw nabestaanden als laatste herinnering wil meegeven. Natuurlijk zijn er leukere dingen om over na te denken. Toch is een uitvaart niet minder menselijk dan een huwelijk, verjaardag of geboorte. En daar regelen we vaak wél alles voor. Bovendien: alles op het laatste moment moeten regelen, geeft onrust en spanning. Die emoties komen bovenop het verdriet dat er vast en zeker zal zijn. Dus praat nu eens over je uitvaartwensen. Met iemand die je dierbaar is en kunt vertrouwen. Of met een geestelijke of een uitvaartverzorger.
Bovendien: alles op het laatste moment moeten regelen, geeft onrust en spanning. Die emoties komen bovenop het verdriet dat er vast en zeker zal zijn. Dus praat nu eens over je uitvaartwensen. Met iemand die je dierbaar is en kunt vertrouwen. Of met een geestelijke of een uitvaartverzorger.
Zullen we er samen eens rustig voor gaan zitten?
Een persoonlijk gesprek met een van onze uitvaartverzorgers over de laatste wensen geeft duidelijkheid en rust. Omdat het zekerheid geeft dat nabestaanden niet met lastige vragen over de uitvaart achterblijven. In de voorbespreking worden alle aspecten – evenals de kosten – van een uitvaart besproken. Zowel globaal als tot in detail. Het is maar net wat gewenst is. Neem voor vragen gerust contact op. Dan spreken we samen een geschikte tijd en plaats af.
Handig en verstandig.
“Toen mijn vader overleed, was het fijn dat hij zijn uitvaartwensen had opgeschreven. Ook had hij een overzicht gemaakt van abonnementen, rekeningen, wachtwoorden en dergelijke. Dat scheelde ons veel uitzoekwerk!” Dit praktijkvoorbeeld laat zien hoe je nabestaanden veel tijd en moeite kunt besparen door een lijst te maken met abonnementen en bankrekeningen die opgezegd moeten worden en waar ze belangrijke dingen kunnen vinden, zoals: pasjes, codes en het testament.
Niet verplicht, maar soms wel nodig.
Een testament is niet verplicht en meestal ook niet nodig. Volgens de wet erven partner en kinderen namelijk altijd eerst. Zijn er geen partner en kinderen (meer)? Dan erven ouders, broers of zussen. Maar als er speciale wensen zijn of zaken geregeld moeten worden, dan is een testament wel noodzakelijk. Dit geldt bijvoorbeeld in de volgende gevallen:
Een eigen onderneming goed nalaten
Leg nu stap voor stap je wensen vast.
Het regelen van een uitvaart roept altijd vragen op. Wat zijn de wensen van de overledene? Een begrafenis of crematie? Wie moeten er allemaal worden uitgenodigd? Is er ook een dresscode? Welke muziek moet er gedraaid worden? Is een religieuze dienst wenselijk..? Veel van deze achteraf soms lastig te beantwoorden vragen voorkom je door vooraf uitvaartwensen vast te leggen. Dit kan eenvoudig via ons Wensenformulier. Met het doorlopen van de vragenlijst, leg je stap voor stap jouw persoonlijke wensen vast. Print het daarna uit om het zelf te bewaren. Of stuur het naar ons op. Dan bewaren wij het in de kluis. Een gerust gevoel voor jezelf en alle nabestaanden.
Uitvaartverzorging Van der Zwaag
Cissy van Marxveldtlaan 11
8453 WB Heerenveen-Oranjewoud
Telefoon: (0513) 622 339
e-mail: info@vdzwaag.nl