Uitvaartverzekering en Uitvaartvereniging

Uitvaartkosten kunnen ongemerkt flink oplopen. Men name als je veel persoonlijke wensen hebt. De financiële kanten van een uitvaart kunnen met een uitvaartverzekering worden gedekt. Bij ons kun je met elke bestaande uitvaartpolis van elke verzekeraar terecht. Samen bekijken we dan welke persoonlijke wensen er door de polis gedekt worden. Het geeft rust voor nabestaanden als enerzijds de wensen zijn vastgelegd en anderzijds de wensen financieel met een verzekeringspolis worden afgedekt. Dit neemt veel onzekerheid en daarmee onrust weg.

Poliscontrole

Vooral voor polissen die lang geleden zijn afgesloten, geldt dat ze inmiddels een te lage dekking bieden. Wil je weten of dit ook voor jouw polis geldt? Dan gaan we hier graag voor zitten. Dan kijken we samen of de polis nog aansluit bij jouw huidige situatie en wensen.

Geld- of Naturaverzekering

In de kern zijn er voor uitvaartverzekeringen twee opties, namelijk: een kapitaalpolis die een van tevoren vastgelegd bedrag uitkeert, of een naturapolis die de uitvaartverzorger de geleverde diensten – die binnen het pakket vallen – vergoedt. Er bestaat ook nog een combinatie van een kapitaal- en naturapolis. Deze vergoedt zowel in natura en keert daarnaast een vrij te besteden bedrag uit. Een standaard naturapolis kan soms voordelig lijken. Maar het is verstandig om eens goed na te lezen wat er werkelijk vergoed wordt. In veel gevallen is de dekking onvoldoende en moet er dus bijbetaald worden. Let ook goed op de duur van de premiebetaling. Een lage premie betekent vaak een langere termijn van premiebetaling. Wij hebben een jarenlange samenwerking met de volgende verzekeraars:

Ardanta – De Ardanta Uitvaartverzekering is ideaal voor wie een verzekering met veel flexibiliteit en vrijheid wil. Lees meer op de site van Ardanta.
LifeTri – (Voorheen Nuvema)  In 2018 is Nuvema overgenomen door LifeTri.  Sinds 2022 biedt LifeTri geen nieuwe uitvaartverzekeringen meer aan en kun je bestaande polissen niet meer verhogen. Heb je een polis bij LifeTri? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.
Twenthe Uitvaartverzekering – Twenthe werkt veelal samen met uitvaartverenigingen, maar je kunt ook online een polis afsluiten.

 DELA/ Yarden

Wij hebben jarenlang de uitvaarten voor DELA verzorgd in een groot deel van de provincie Fryslân. Echter, sinds Yarden door Dela is overgenomen, is de samenwerking met de partners in het netwerk opgezegd. Toch kunnen wij iedereen die een polis bij DELA (of Yarden) heeft van dienst zijn. Zeker in het geval van een crematieplechtigheid geldt dat je bij ons voordeliger uit bent dan bij DELA zelf.

Uitvaartvereniging

Vroeger had praktisch elke plaats een of meerdere uitvaartverenigingen. Deze zijn ontstaan uit gilden of ter vervanging van de burenplicht. De uitvaartverenigingen boden hun leden een begrafenis aan zonder kosten of in ieder geval tegen geringe kosten. Later werden de diensten meestal in een korting uitgedrukt. Veel van de oude verenigingen zijn verdwenen, terwijl anderen zijn uitgegroeid tot regionale of zelfs landelijke verzekeringsmaatschappijen. Toch zijn er hier en daar nog plaatselijke verenigingen te vinden die hun leden een korting op de uitvaartnota bieden. De hoogte van de korting verschilt per vereniging, maar is vrijwel nooit hoog genoeg om zelf niets te hoeven betalen. Een extra verzekering is dan ook geen overbodige luxe. Wij werken samen met de volgende, plaatselijke uitvaartverenigingen:

Wij verzorgen ook uitvaarten voor leden van:

  • Uitvaartvereniging Heerenveen
  • Uitvaartvereniging Joure
  • Uitvaartvereniging Wolvega

Wil je ooit wél de uitvaart door Van der Zwaag laten verzorgen, maar ben je nu aangesloten bij een andere uitvaartvereniging? Dan is dat meestal wel mogelijk, mits er van tevoren een aantal zaken geregeld zijn. Neemt in deze situatie contact met ons op om latere teleurstellingen te voorkomen.

Andere mogelijkheden

Het is ook mogelijk om zelf te sparen voor de uitvaart. Al brengt dit het risico met zich mee dat je kunt komen te overlijden voordat je het bedrag bij elkaar gespaard hebt. Met een verzekering dek je dit risico af. Stichting DEFOZET is een stichting die het mogelijk maakt de uitvaartkosten geheel of gedeeltelijk vooruit te betalen. Dit kan soms voordelig zijn als je het eigen vermogen moet ‘opeten’ omdat je in een zorgcentrum gaat wonen. Stichting DEFOZET is een zelfstandige stichting die de inleg van de deelnemers op een betrouwbare manier beheert.

Kunnen we u helpen? Bel (0513) 622 339 of vul het contactformulier in.

Uitvaartverzorging Van der Zwaag
Cissy van Marxveldtlaan 11
8453 WB Heerenveen-Oranjewoud
Telefoon: (0513) 622 339
e-mail: info@vdzwaag.nl

© 2024 Van der Zwaag Uitvaartverzorging B.V. | Privacy Verklaring | Disclaimer