Wat te doen na een overlijden

Als er iemand overlijdt, moeten er direct zaken worden geregeld. Het onderstaande stappenplan helpt om de juiste dingen te doen.

  1. Waarschuw de (huis)arts om het overlijden officieel vast te laten stellen en een verklaring van overlijden op te stellen.
  2. Bel de uitvaartverzorger: 0513-622339.
  3. Leg de kleding klaar waar de overledene in wordt opgebaard.
  4. Zoek de uitvaartpolissen bij elkaar en geef deze mee aan de uitvaartleider.
  5. Leg het identiteitsbewijs van de overledene klaar. Het BSN-nummer is nodig voor de aangifte van overlijden.

Bel 0513-622339 om een overlijden te melden.
Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Onze uitvaartverzorgers regelen de uitvaart gepast en naar wens. Zij nemen zorg uit handen en staan voor een volledige begeleiding: voor, tijdens en ook na de uitvaart. Zo kunnen nabestaande al hun aandacht op het afscheid richten.

Na de overlijdensmelding neemt een uitvaartverzorger contact op om een afspraak te maken voor het eerste gesprek. De uitvaartverzorger zal ook vragen of de overledene nog verzorgd moet worden. Is dit het geval? Dan verzorgen onze specialisten dit met aandacht en respect.

Onze uitvaartverzorgers komen meestal uit de buurt. Ze zijn op de hoogte van plaatselijke gebruiken of rituelen. Daar houden ze dan ook rekening mee. Op de achtergrond zorgen zij ervoor dat de uitvaart en de voorbereidingen daarop soepel verlopen.

Had de overledene een verzekering afgesloten bij een landelijke partij? Geen probleem, want ook dan kunnen wij de uitvaart verzorgen.

Kunnen we u helpen? Bel (0513) 622 339 of vul het contactformulier in.

Uitvaartverzorging Van der Zwaag
Cissy van Marxveldtlaan 11
8453 WB Heerenveen-Oranjewoud
Telefoon: (0513) 622 339
e-mail: info@vdzwaag.nl

© 2024 Van der Zwaag Uitvaartverzorging B.V. | Privacy Verklaring | Disclaimer