Een stukje historie

In 1939 begon de heer M.C. van der Zwaag aan de Herenwal in Heerenveen een uitvaartverzorgingsbedrijf. In die begintijd was de rouwkamer in de woonkamer van de familie gevestigd.

Toen zijn zoon Karel van der Zwaag het bedrijf in 1960 overnam, koos hij voor uitbreiding. Achter de woning aan de Heerenwal realiseerde hij kantoren en een moderne rouwkamer.

In de loop der jaren ontstond er noodzaak naar meer ruimte en opende het bedrijf in 1989 een rouwcentrum aan het Stationsplein te Heerenveen. In dit representatieve herenhuis was er voldoende ruimte voor de medewerkers. Ook de drie rouwkamers waren een grote vooruitgang.

Medio 1990 werd het bedrijf overgedragen aan een van de medewerkers: Jelle de Jong. Onder zijn leiding groeide het bedrijf verder. Na een aantal interne verbouwingen bleek dat het rouwcentrum te klein was geworden voor de eisen en wensen van die tijd en de richting die het bedrijf op wilde.

Het “Afscheidshuis” werd nu ontwikkeld, een geheel nieuw concept op het gebied van afscheid nemen. September 2002 werd het “Afscheidshuis” in Oranjewoud geopend.

Vanuit de wens om meer voor de nabestaanden te kunnen betekenen en tegelijkertijd minder afhankelijk te zijn van protocollen van andere organisaties ontstond de behoefte naar een eigen crematorium. Na een lange voorbereidende fase kon in 2017 het crematorium HaskerPoort worden geopend.

Het bedrijf is nu in handen van de zoons van Jelle de Jong, namelijk: Peter en Arnout de Jong. Zij zetten de onderneming voort met dezelfde kernwaarden Persoonlijke betrokkenheid en Betrouwbaarheid als in 1939, te weten:

Persoonlijke betrokkenheid en Betrouwbaarheid.

Kunnen we u helpen? Bel (0513) 622 339 of vul het contactformulier in.

Uitvaartverzorging Van der Zwaag
Cissy van Marxveldtlaan 11
8453 WB Heerenveen-Oranjewoud
Telefoon: (0513) 622 339
e-mail: info@vdzwaag.nl

© 2024 Van der Zwaag Uitvaartverzorging B.V. | Privacy Verklaring | Disclaimer